over ons

Dutch Architect bestaat uit een collaboratieve werkvorm die zich specifiek aanpast aan de opgave. Dutch Architect wordt geleidt door Ahmed Oueld Hadj en Rodger van Leeuwen. Samen dragen zijn zorg voor een projectspecifieke aanpak. Dutch Architect weet de disciplines architectuur, stedenbouw, landschap, planologie, bouwtechniek en juridische vraagstukken naadloos in elkaar te integreren. De werkwijze van Dutch Architect laat zich kenmerken door zijn a-typische aanpak om tot de kern van het opgave te komen, risico’s vroegtijdig te signaleren en de nodige disciplines op de juiste momenten in te zetten.

De kracht van Dutch Architect laat zich zien bij opgaven van grote complexiteit.  Om deze complete service te kunnen bieden zijn wij vaak al in een pre-initiatieffase betrokken bij een project.

In de afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan in een breed scala aan bouwprogramma’s van veelvoorkomend tot uniek:

  • Nieuwbouw woningbouw;
  • Diverse transformatieprojecten in bestaande bouw, inclusief woningbouw;
  • Nieuwbouw utiliteit;
  • Renovatie utiliteit;
  • (Politiek)gevoelige ontwikkelingen;
  • Ruimtelijke-juridische vraagstukken;
  • Inhoudelijke advisering bij de ontwikkeling van diverse bestemmingsplannen.

ir. Ahmed Oueld Hadj (1983), Founder Ducth Architect

Ahmed heeft verstrekkend inzicht en ervaring in alle disciplines die bij een project benodigd zijn. Het is daarom vaak moeilijk te achterhalen wat hij is; architect? stedenbouwkundig ontwerper? of jurist? Zijn intrinsieke motivatie alle disciplines te beheersen hebben door de jaren hebben geleid tot veel gebundelde kennis waardoor hij alle talen spreekt van de verschillende disciplines.  Ahmed wordt enthousiast van projecten met een grote complexiteit om daar in een vroeg stadium strategisch op te ontwerpen.

In 2013 werd de eenmanszaak op gericht en sinds 2018 doorgegaan onder Dutch Architect BV.Rodger van Leeuwen (1978), Associate Partner

Rodger van Leeuwen is gespecialiseerd in grootschalige woningbouw. Variërend van nieuwe wijken tot complexe renovatieprojecten. Na +10 jaar ervaring te hebben opgedaan bij de grote Amsterdamse architectenbureau startte hij in 2015 Studio Maak. Na diverse samenwerkingsprojecten met Dutch Architect sloot Rodger zich in 2021 aan als Associate Partner. Het werk van Rodger ademt hoogwaardige ‘design’ in elke penstreek en is een verfijnde meester in architectuur.


Architectenregister:        1.130201.010

BNA bureaunummer:     41137