Dutch Architect bestaat uit een collaboratieve werkvorm die zich aanpast aan de opgave. Dutch Architect wordt geleidt door Ahmed Oueld Hadj. Samen met Rodger van Leeuwen dragen zij zorg voor een projectspecifieke aanpak. Dutch Architect weet de disciplines architectuur, stedenbouw, landschap, planologie, bouwtechniek en juridische vraagstukken naadloos in elkaar te integreren. De werkwijze van Dutch Architect laat zich kenmerken door zijn a-typische aanpak om tot de kern van het opgave te komen, risico’s vroegtijdig te signaleren en de nodige disciplines op de juiste momenten in te zetten.

De kracht van Dutch Architect laat zich zien bij opgaven van grote complexiteit.  Om deze complete service te kunnen bieden zijn wij vaak al in een pre-initiatieffase betrokken bij een project.

 

In de afgelopen jaren hebben wij ervaring opgedaan in een breed scala aan ontwerp-, bouw- en onderzoeksopgaven. Waaronder:

  • Nieuwbouw woningbouw
  • Transformatie naar woningbouw
  • Diverse utiliteitsgebouwen
  • Politiek en maatschappelijk gevoelige ontwikkelingen
  • Advisering bij ruimtelijke-juridische vraagstukken
  • Ontwikkeling ruimtelijk kaders voor div. opgaven

 

 

 

 

 

ir. Ahmed Oueld Hadj (1983)

Founder Ducth Architect

Ahmed beschikt over een diepgaand inzicht en ruime ervaring in de relevante  disciplines die nodig zijn voor een project. Het is dan ook vaak lastig te achterhalen welke rol hij precies vervult: is hij een architect, stedenbouwkundig ontwerper of jurist? Zijn intrinsieke motivatie om alle disciplines te beheersen heeft in de loop der jaren geleid tot een schat aan gebundelde kennis, waardoor hij de taal spreekt van de verschillende vakgebieden.

Ahmed wordt enthousiast van projecten met een grote complexiteit, waarbij hij in een vroeg stadium strategisch kan ontwerpen. In 2013 richtte hij zijn eigen eenmanszaak op, die sinds 2018 voortgezet wordt onder de naam Dutch Architect BV.

Rodger van Leeuwen (1978)

Associate

Rodger van Leeuwen is gespecialiseerd in grootschalige woningbouw, variërend van nieuwe wijken tot complexe renovatieprojecten. Met meer dan 10 jaar ervaring bij vooraanstaande architectenbureaus in Amsterdam, richtte hij in 2015 Studio Maak op. Na succesvolle samenwerkingsprojecten met Dutch Architect, trad Rodger in 2022 toe als associate bij het bureau. Zijn werk kenmerkt zich door hoogwaardig design, elke lijn getuigt van zijn verfijnde meesterschap in architectuur.

Foto-Rodger2
Architectenregister: 1.130201.010 BNA bureaunummer: 41137