Woning Dagpauwooglaan Ypenburg
1310
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1310,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1310
Categorie
Woningbouw
Tags
ypenburg, zelfbouw

Woning Dagpauwooglaan Ypenburg

Den Haag

 

2016 – 2018

Status: Definitief ontwerp voltooid
Bruto vloeroppervlak  : 292 m2
Constructeur : Ingenieursbureau SABO

Het ontwerp van dit familiehuis combineert elementen van het typische Nederlandse plattelandshuis met de structuur van een eigentijdse stedelijk herenhuis. Op een nogal brutalistische wijze zijn de twee verschillende typologieën met elkaar gecombineerd en een evenwichtig beeld gevormd. De ‘Hollandse’ typologie van het woonhuis is uitgevoerd in een zware betonsteen en zal boven al de begroeiingen uitsteken die nog aangeplant zullen worden. Daarmee oogt het de zwaartekracht te tarten. De houten gevelbekleding wordt uitgevoerd in onbehandeld Fraké Noir en zal naarmate haar ouderdom een sterker contrast creëren met de donkere betonsteen.

 

Het huis is gelegen in Ypenburg, een buitenwijk van Den Haag, op een perceel van 292 m2. Het telt vier slaapkamers met de volledige eerste verdieping gewijd aan de hoofdbewoners.