Herontwikkeling World Fashion Centre
64
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-64,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-64
Categorie
Detailhandel, Kantoren

Herontwikkeling World Fashion Centre

Amsterdam

 

Decennialang is het merendeel van het World Fashion Centre (WFC) in gebruik geweest als showroom voor fashion-ondernemers voor business-to-business verkoop. Het veranderde koopgedrag van de consument heeft negatieve gevolgen gehad voor de fashion ondernemers in het WFC. Zo is de leegstaand van het WFC tussen 2011-2019 toegenomen van 6,6% tot 37,8%.

 

Daar waar voorheen het WFC bekend stond om een concentratie van fashion Retail-producten, moesten de bezoekers diverse gebouwen en verdiepingen afgaan om een idee te krijgen van het aanbod. Als gevolg hiervan is voorgenomen om de verhoudingen tussen fashion showrooms en regulier kantoor aan te passen om de leegstand terug te dringen. Om de economische continuïteit van de resterende fashion-ondernemers een impuls te geven worden zij geconcentreerd in Toren 1. Naast de vergrote aantrekkingskracht wordt de herkenbaarheid als ‘fashion’ toren opnieuw gevestigd. De reguliere kantoorfuncties die in Toren 1 aanwezig waren, worden geclusterd in Toren 2. Het voornemen is Toren 2 volledig te verhuren als regulier kantoor. Voor Toren 4 is voorgenomen deze tijdelijk te verhuren als kantoor in afwachting van de definitieve (her)ontwikkeling van Toren 4.