Kantoorunits Nieuw-West
1286
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1286,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1286

Kantoorunits Nieuw-West

Amsterdam

2021 – 

Fase: Schetsontwerp

Bruto vloeroppervlakte: 825 m2

In het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Amsterdam werd de auto als hét vervoersmiddel van de toekomst gezien. Om dit te faciliteren werden meerdere voorzieningen gerealiseerd om het gebruik en bezit toegankelijker te maken. Zo werd er in de naoorlogse periode een deel van de woningen voorzien van afzonderlijk garageboxen buitenshuis. Zo ook aan de Bertus van Grouwstraat in Amsterdam Nieuw-West.

 

Inmiddels zijn deze garageboxen verouderd en zijn de behoeftes onder de omwonenden veranderd. Zo is de vraag naar commerciële ruimtes voor kleine ondernemers in Nieuw-West toegenomen, waarop het aanbod niet afgestemd is. Bij het vervangen van de garageboxen wordt er ingespeeld op deze behoefte. In de nieuwe plannen zullen 10 garageboxen plek maken voor 18 units, waarvan 16 units van 36 m2 en 2 units van 65 m2.