Verenigingsgebouw Tadamoun, Houtrijkstraat Amsterdam
1346
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1346,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1346

Verenigingsgebouw Tadamoun, Houtrijkstraat Amsterdam

2019-2020

Status: In uitvoering 
Bruto vloeroppervlak : 500 m2

Opdrachtgevers: Stichting Moskee Tadamoun

Dit project treft een inpandige ingreep van de Verenigingsgebouw Tadaoun.

 

De vereniging is gesitueerd in een aaneengesloten plint onder een appartementencomplex, dat voorheen uit afzonderlijke units bestond. Voor de gebruikers was de inrichting onoverzichtelijk met kleine, afzonderlijke ruimtes, wat een gesloten indruk achterliet. De gebruikers hadden behoefte aan meer openheid en transparantie. Met dit als doel, kwamen de nieuwe gebedsruimtes centraler te liggen, en werden deze uitgebreid. Als gevolg hiervan kunnen de bezoekers geaccommodeerd worden die voorheen verhinderd werden door het gebrek aan ruimte. Daarnaast kunnen deze ruimtes benut worden als multifunctionele ruimtes onder de bezoekers.

 

De ramen aan weerszijden zorgen voor natuurlijke daglichttoetreding. Aan de achterkant zal het groen dienen als natuurlijk filter zonder de ruimtes af te sluiten voor de buitenwereld. Bij het inrichten zal gebruik gemaakt worden van natuurlijke materialen waarbij de tinten groen en beige kenmerkend zullen zijn. Deze tinten stralen rust en warmte uit, wat de positief effect op de gebruikers verder zal versterken.

Meer informatie volgt