Tetris 12-13
1461
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1461,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1461
Categorie
Woningbouw

tetris 12-13

Van Gamerenstraat, Amsterdam

Status: opgeleverd 2022

Opdrachtgever: CPO

Kaveloppervlakte: 180 m2
Bruto vloeroppervlakte:
580 m2

Ontwerpteam: Ahmed Oueld Hadj, Marouane el Idrissi, Hassan Ahmed

De diverse bewoners van kavel 12-13 hadden zeer uiteenlopende wensen en eisen. Door middel van interactieve ontwerpsessies zijn we erin geslaagd om aan ieders behoeften te voldoen, middels de complexe tetris-achtige organisatie van het gebouw. Elke verdieping heeft een unieke plattegrond en toegangsstructuur.

 

De voorgevel is opgebouwd uit een stevig kader dat solide op de grond rust. De derde en vierde verdieping worden omlijst door een ander kader, waardoor er ruimte is voor individuele ontwerpvrijheid en afwijkingen ten opzichte van de rest van het gebouw mogelijk zijn gemaakt.

 

De achtergevel volgt een strikt geordend rasterpatroon, dat doorloopt tot aan de bovenste verdieping. Het verticale verkeer is duidelijk zichtbaar gemaakt door middel van een zwarte strook met een speelse kozijnstructuur.