Appartementengebouw 10-13
1441
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1441,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1441
Categorie
Woningbouw

Appartementengebouw 10-13, Amsterdam

Muiderlaan, Amsterdam

2018 – 2020

Status: gerealiseerd
Opdrachtgever: CPO

Aannemer: De Toekomstgroep

Constructeur: De Ingenieursgroep

Adviseur E & W: DWA

Ontwerpteam: Ahmed Oueld Hadj, Rodger van Leeuwen

 

Langs de Muiderlaan in Amsterdam hebben we moderne en toekomstbestendige appartementen gerealiseerd. Deze appartementen zijn zo ontworpen dat ze kunnen worden samengevoegd tot maisonnettes of afzonderlijke appartementen per verdieping. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk voor bewoners om, wanneer zij ouder worden, een verdieping te verkopen of te verhuren zonder ingrijpende verbouwingen.

 

In de ontwerpfase zijn strategische vloeruitsparingen opgenomen, waardoor de woningen gemakkelijk kunnen worden omgevormd tot maisonnettes. De gevel van het gebouw benadrukt de verticale structuur door een tweedeling. Aan de ene kant is er een rigide symmetrie als basis, die wordt doorbroken door asymmetrische elementen. Verticale accenten worden gecreëerd door het omkeren van bakstenen en het zichtbaar maken van de ‘frog’ (uitgeholde onderzijde van de steen).