Maisonnettes Amstelkwartier
1472
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1472,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1472
Begane grond Entresol Eerste verdieping
Categorie
Woningbouw

Maisonnettes Welnastraat Amstelkwartier

Amsterdam

 

2015 – 2016

Opdrachtgever: AMS Groep

Bruto vloeroppervlak : 555 m2

Ontwikkelaar : LEBO Vastgoed

Aannemer : Braam-Minnesma
Constructeur : Ingenieursbureau SABO

Te midden van de financiële crisis is dit gebouw ontworpen en tot stand gekomen, op dat moment een enorme prestatie. Het woongebouw, gelegen in het Amstelkwartier, heeft een minimalistische benadering van zowel het architecturale als structurele ontwerp. Dit project bestaat uit twee gebouwen op twee naast elkaar gelegen percelen met in totaal zes maisonnettes, twee dakterrassen en een gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage.

 

De woningen grenzend aan de begane grond bestaat uit de begane grond, entresol en eerste verdieping. De bovenste maisonnette is voorzien van een dakterras. Het gebouw staat op een halfverdiepte parkeergarage geschikt voor zes voertuigen. Wegens privaatrechtelijke eisen is elke perceel voorzien van een zelfstandige trappenhuis en lift. Wegens het ruimtebeslag hiervan is zeer efficiënt omgegaan met de beschikbare ruimte en tegelijkertijd de kwaliteit van de ruimtelijke beleving gewaarborgd zijn gebleven.