Transformatie Geldersekade 116
1496
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1496,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1496
Categorie
Monumenten, Transformatie, Woningbouw

Transformatie Geldersekade 116

Amsterdam

2016-2018

Status: Opgeleverd

Constructeur: Ingenieursbureau SABO

Dit pand is gesitueerd aan Geldersekade in de Amsterdamse Grachtengordel. Dit ligt in het oostelijke deel van de Wallen en grenst aan Amsterdamse Chinatown. Het pand werd opgeleverd begin 19e eeuw en verkreeg in 1974 de status van een rijksmonument. Vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw was dit pand in gebruik als reisbureau gespecialiseerd in reizen naar het Verre Oosten. Na de eeuwwisseling kampte deze buurt met verloedering. Het rijksmonument kampte met achterstallig onderhoud en nalatigheid.

 

Na de verkoop van het pand, werd het pand gerenoveerd tussen 2016-2018. Hierbij werden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan funderingen en de monumentale gevel, waarbij de pui, kozijnen vervangen werden en het metselwerk herteld werd.

 

Na de ingreep werd de begane grond verhuurd aan ondernemers, en werden de overige etages getransformeerd tot afzonderlijke appartementen, die voorheen gebruikt werden als opslagruimtes.