Planontwikkeling Zandpad-Driemond
1485
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1485,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-overridden-elementors-fonts,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode-portfolio-single-template-1,elementor-default,elementor-kit-7,elementor-page elementor-page-1485
Begane grond 1e Etage 2e Etage
Categorie
Omgevingsrecht, Stedenbouw, Woningbouw

Nieuwbouw Zandpad-Driemond

Driemond

2019-2021

Status: Voorontwerp

Perceeloppervlak: 215 m2

Oppervlakte: 565 m2 bvo

Ontwerpteam: Ahmed Oueld Hadj, Hassan Ahmed

Ten westen van Weesp in het Dorp Driemond is een ruimtelijke bouwenvelop ontwikkeld waarbinnen derden een architectonisch ontwerp kunnen maken.
De bestaande supermarkt is niet meer rendabel en wordt beëindigd. Om transformatie naar een woonbestemming mogelijk te maken is ruimtelijk-economisch onderzoek uitgevoerd om de duurzaamheid van economische functies op deze locatie inzichtelijk te maken.

 

De door ons ontwikkelde bouwenvelop biedt ruimte voor 7 appartementen  met een vloeroppervlak van de 50-100 m2.

 

Bij de interventie wordt getracht om aansluiting te vinden bij de omliggende bebouwing. Zo zal het complex net als de aangrenzende gebouwen bestaan uit 2 bouwlagen met een kap bovenop. Om aan te sluiten bij het beeld van de straat, wordt de gevel opgesplitst in twee delen, waarbij elk deel andere materialisatie en gevelritmiek krijgt. Zo zullen beiden met een eigen verschijning aanvullen in de karakteristieke straat in het dorp.